-->
12 Ekim 2016 Çarşamba

Faydasiz Blog
Anne-babanın yükümlülüklerinden biri de çocuğa güzel bir isim koymaktır.

Bu hususta Efendimiz (s.a.s.): “Siz kıyamet günü kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Bu cihetle çocuklarınıza güzel isim koyunuz.” (Ebû Davûd, Edeb, 70) buyurmuşlardır.

Bu bakımdan İslamî örfte yeri olan isimlerin seçilmesi güzel ve tavsiye edilen bir durum ise de, konulacak ismin mutlaka Arapça olması ve Kur’an-ı Kerim’de geçmesi gerekmez. Dikkat edilecek husus, yadırganmayacak anlamlı bir isim konulmasıdır.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan okunmasını, sol kulağına da kamet getirilmesini tavsiye etmiş ve bizzat kendisi torunu Hz. Hasan’ın ismini böyle koymuştur (Ebû Davûd, Edeb, 116).

Dolayısıyla çocuk dünyaya geldiğinde sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okunarak isminin verilmesi sünnettir.

Günün Ayeti

“Göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir. O dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları bahşeder, dilediğine de erkek çocukları bahşeder.” (Şûrâ, 42/49)

icon facebook

icon facebook

Adres: Türkiye, TP: İstanbul
FB: -

Email: faydasizblog@gmail.com
faydasizblog@gmail.com
Website: Việt 4.8 933336868

Çocuğa isim verilirken nelere dikkat edilmeli?

By Yayınlandı: Anne-babanın yükümlülüklerinden biri de çocuğa güzel bir isim koymaktır. Bu hususta Efendimiz (s.a.s.): “Siz kıyamet günü kend... 5 stars based on 12.767 görüntülenme
Çocuğa isim verilirken nelere dikkat edilmeli?
Rated 4.5/5 based on 7877 votes
Google Inc : Çocuğa isim verilirken nelere dikkat edilmeli? Anne-babanın yükümlülüklerinden biri de çocuğa güzel bir isim koymaktır. Bu hususta Efendimiz (s.a.s.): “Siz kıyamet günü kend... Rating : 4.5
 
Copyright © | 2015 Tüm Hakları Saklıdır

Faydasız Blog