-->
5 Temmuz 2015 Pazar

Faydasiz Blog
Bismillahirrahmanirrahim
Madde bağımlılığının en yaygın olanlarından bir tanesi de alkole olan bağımlılıktır. Alkol kullanımının yol açtığı sağlık sorunları yanında trafik kazaları, intiharlar, suça yönelme, aile yuvasının yıkılması, iş hayatının bozulması, meslek kayıpları ve çeşitli ekonomik yıkımdan açısından toplumlara verdiği zararlar çok boyutlu sorunlar oluşturmaktadır.

Rahmet dini olan İslam, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu, onları kötülüklerden uzaklaştırmayı hedeflediğinden, kişinin aklında, malında, sosyal itibar ve konumunda büyük zararlara, yıkımlara yol açan içkiyi kesin bir dille yasaklamıştır.

Bu kötülüğe karşı vereceği mücadelede de insana büyük bir destek vermş, aklı ve ruhi dengeyi bozan, sarhoşluk veren ve sinir sistemini altüst eden içkiyi haram kılmıştır.

Sevgili Peygamberimiz de içkinin birçok sorunu beraberinde getirdiğini,

''İçkiden uzak durun; içki, bütün kötülüklerin anasıdır.'' (İbn Mace, Eşribe, 1)
...sözleriyle ifade etmiştir.

Günün Duası:

''Allah'ım hatalarımı, bilerek, cahillikle ve dalgınlıkla yaptığım kusurlarımı bağışla. Bunların hepsi bende mevcuttur.'' (Buhari, Deavat, 60)

icon facebook

icon facebook

Adres: Türkiye, TP: İstanbul
FB: -

Email: faydasizblog@gmail.com
faydasizblog@gmail.com
Website: Việt 4.8 933336868

Toplumsal bir yara: İçki - Alkol

By Yayınlandı: Bismillahirrahmanirrahim Madde bağımlılığının en yaygın olanlarından bir tanesi de alkole olan bağımlılıktır. Alkol kullanımının yol açt... 5 stars based on 12.767 görüntülenme
Toplumsal bir yara: İçki - Alkol
Rated 4.5/5 based on 7877 votes
Google Inc : Toplumsal bir yara: İçki - Alkol Bismillahirrahmanirrahim Madde bağımlılığının en yaygın olanlarından bir tanesi de alkole olan bağımlılıktır. Alkol kullanımının yol açt... Rating : 4.5
 
Copyright © | 2015 Tüm Hakları Saklıdır

Faydasız Blog