-->
6 Temmuz 2015 Pazartesi

Faydasiz Blog
Çocuklar ağızlarının tadını iyi bilirler. Kendilerine göre bir şey bulduklarında onun peşini asla bırakmazlar. Yeter ki eğlenceli vakit geçirsinler ve merak duyguları perçinlensin. Adı üstünde çocuk, yerinde duramaz ve kıpır kıpır hareketlidir.

Bebeklikten itibaren kitapla haşır neşir olmamışsa, evde de okuyan bir anne-baba yoksa çocuğun kitap okumasını beklemek sadece bir hayal olur. Hele de yetişkinlere hitap edercesine yazılmış, ağır cümleler ve didaktik bir dille yazılmış çocuk kitapları değil okumayı sevdirmek, kitaplardan nefret ettirebilir.

Çocuğun yaşına uygun iyi kitaplar itinayla seçilip çocuğa sunulmalı. Hangi tarz hoşuna gidiyorsa onu okuması desteklenmelidir. İyi kitaplarla tanışan çocuklar hem kitapları sevecek hem de okumaktan büyük bir keyif alacaklardır.

Tasarımıyla, çizimiyle, metniyle, konusuyla kurgusuyla iyi hazırlanmış tek bir kitap bile çocukla okuma kültürü arasında çok önemli bir köprü olabilir. Sonrasında çocuk neyi okuyup neyi okumaması gerektiğine dair belli bir okuma kültürüne sahip olacaktır.

icon facebook

icon facebook

Adres: Türkiye, TP: İstanbul
FB: -

Email: faydasizblog@gmail.com
faydasizblog@gmail.com
Website: Việt 4.8 933336868

Çocuklar neden kitap okumuyor?

By Yayınlandı: Çocuklar ağızlarının tadını iyi bilirler. Kendilerine göre bir şey bulduklarında onun peşini asla bırakmazlar. Yeter ki eğlenceli vakit ge... 5 stars based on 12.767 görüntülenme
Çocuklar neden kitap okumuyor?
Rated 4.5/5 based on 7877 votes
Google Inc : Çocuklar neden kitap okumuyor? Çocuklar ağızlarının tadını iyi bilirler. Kendilerine göre bir şey bulduklarında onun peşini asla bırakmazlar. Yeter ki eğlenceli vakit ge... Rating : 4.5
 
Copyright © | 2015 Tüm Hakları Saklıdır

Faydasız Blog