-->
6 Temmuz 2015 Pazartesi

Faydasiz Blog
Bir engelli çocuğumuz varsa, bize düşen acımak değil kabul etmek olmalıdır. Durumu kabul etme, hikmetli davranmayı da beraberinde getirmelidir. Çocuk, başarabilecek durumda olduğu halde, onun yapabileceği her şeyi, anne-babanın yapmaya çalışması, çocuğun engelini kabul etmesine ve elinden gelen mücadeleyi devam ettirmesine mani olur. 

Engeli kabul etmek birinci adımsa, ikinci adım da yapılabilecekleri yapmaya çalışmak ve sonuca razı olmaktır. Bu adımlardan her birinde yeniden yanlışa yönelme riski vardır. Mesela elden geleni yapalım derken çocuğun yapabileceğinden fazlasını beklemek güven duygusunu sarsabilir. Ya da durumu kabullenmesinin, hiçbir şey için adım atmamakla karıştırılması söz konusu olabilir.

Asıl engel bedenlerimizle değil gönüllerimizde dünyayı algılayışımızdadır. Bu engelimizi tedavi etmediğimiz sürece ne kendimize ne yanımızdakilere bir hayrımız dokunacaktır. İlk iş dünyada bulunuş amacımızı yeniden hatırlamak ve sonrasında yaşamımızı yeniden yapılandırmaktan başlamak olmalıdır.


icon facebook

icon facebook

Adres: Türkiye, TP: İstanbul
FB: -

Email: faydasizblog@gmail.com
faydasizblog@gmail.com
Website: Việt 4.8 933336868

Engelli cocuğumuza nasıl yardım edebiliriz?

By Yayınlandı: Bir engelli çocuğumuz varsa, bize düşen acımak değil kabul etmek olmalıdır. Durumu kabul etme, hikmetli davranmayı da beraberinde getirmel... 5 stars based on 12.767 görüntülenme
Engelli cocuğumuza nasıl yardım edebiliriz?
Rated 4.5/5 based on 7877 votes
Google Inc : Engelli cocuğumuza nasıl yardım edebiliriz? Bir engelli çocuğumuz varsa, bize düşen acımak değil kabul etmek olmalıdır. Durumu kabul etme, hikmetli davranmayı da beraberinde getirmel... Rating : 4.5
 
Copyright © | 2015 Tüm Hakları Saklıdır

Faydasız Blog