-->
6 Temmuz 2015 Pazartesi

Faydasiz Blog
Dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen sigara, içinde bulunan zehirli maddeler nedeniyle birçok hastalığa neden olmaktadır.

Bilim adamları, sigaranın ihtiva ettiği nikotinin ve sigara dumanının bünyede kanser, kalp ve damar hastalıklarından solunum ve sinir sistemlerinde bozukluğa kadar bir dizi tahribata yol açtığından söz etmektedir.

Nitekim eldeki resmi verilere göre ülkemizde birçok kişi akciğer kanseri, damar tıkanıklığı, nefes darlığı vb. hastalıklara sigara sebebiyle yakalanmakta; dünya genelinde yaklaşık olarak yılda dört milyon kişi ülkemizde ise yılda yüz bin kişi, sigaraya bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmektedir. Sigara, yol açtığı sağlık sorunlarından başka ekonomik kayıplara da neden olmaktadır.

Bunun yanında sigara içmeyen fakat içilen ortamda bulunan pek çok kişi de sigaranın zararından etkilenmektedir. Sigaranın zararsız olduğunu söylemek, bugün ilmen ve tıbben mümkün olmadığına göre, konunun dinimizce de yasaklar çerçevesinin dışında düşünülemeyeceği süphesizdir.



icon facebook

icon facebook

Adres: Türkiye, TP: İstanbul
FB: -

Email: faydasizblog@gmail.com
faydasizblog@gmail.com
Website: Việt 4.8 933336868

Sigara ve Zararları

By Yayınlandı: Dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen sigara, içinde bulunan zehirli maddeler nedeniyle birçok hastalığa ... 5 stars based on 12.767 görüntülenme
Sigara ve Zararları
Rated 4.5/5 based on 7877 votes
Google Inc : Sigara ve Zararları Dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen sigara, içinde bulunan zehirli maddeler nedeniyle birçok hastalığa ... Rating : 4.5
 
Copyright © | 2015 Tüm Hakları Saklıdır

Faydasız Blog