-->
15 Nisan 2015 Çarşamba

Faydasiz Blog
Site Haritası bir web adresinin site haritasıdır. Arama motorlarının web sitelerini daha hızlı ve doğru şekilde indexlemesidir.



Blogger için varsayılan sitemap’ler şöyledir:

  1. blog-ismi.blogspot.com/feeds/posts/full 
  2. blog-ismi.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated 
  3. blog-ismi.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss
Yukarıdaki bilgiler sitenin indexlenmesi için yeterli değildir. Tüm içeriğinizin indexlenmesini istiyorsanız alttaki linklerden birini kullanmalısınız.


  1. Eğer blogunuzda 500’den az yazı varsa sitemap: blog-ismi.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
  2. Blogunuzda 500-1000 arası yazı varsa sitemap: blog-ismi.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500

Google Web Yöneticisi Merkezine Sitemap Eklemek

1. Google Web Yöneticisi Merkezine giderek oturum açın.


Yukarıdaki resimde gördüğünüz Site Ekle butonuna tıklayarak yazımızın başında belirttiğimiz linklerden size uygun olanını ekleyiniz. Onayladıktan sonra ekrana şu sayfa çıkacaktır.


Şimdi sıra sitenizi doğrulama işleminde



Blogger'a girip Şablonlar > HTML'yi düzenleye tıklayıp  CTRL+F e tıklayıp <head> yazısını aratın ve devamına yukarıdaki işlemden sonra çıkan kodu ekleyin.

Sitenize ekledikten sonra doğrula butonuna basın. Doğruladıktan sonra onay yazısı alacaksınız.

Site Haritasını sitemde/bloğumda nasıl gösteririm?

Sizlere şık bir site haritası kodu paylaşacağım. Önce blogger hesabınızdan Sayfalar > Yeni sayfa adımlarını takip edin. Sayfa adını sitemap ya da site haritasi olarak belirtin ve alttaki kodu sayfaya ekleyin.




Tebrikler Bloğunuzun/Sitenizin bir site haritası oldu! Bu işlemleri uyguladıktan sonra olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı yorum yaparak belirtiniz.

icon facebook

icon facebook

Adres: Türkiye, TP: İstanbul
FB: -

Email: faydasizblog@gmail.com
faydasizblog@gmail.com
Website: Việt 4.8 933336868

Site Haritası Oluşturma ve Site Doğrulama

By Yayınlandı: Site Haritası bir web adresinin site haritasıdır. Arama motorlarının web sitelerini daha hızlı ve doğru şekilde indexlemesidir. Blogge... 5 stars based on 12.767 görüntülenme
Site Haritası Oluşturma ve Site Doğrulama
Rated 4.5/5 based on 7877 votes
Google Inc : Site Haritası Oluşturma ve Site Doğrulama Site Haritası bir web adresinin site haritasıdır. Arama motorlarının web sitelerini daha hızlı ve doğru şekilde indexlemesidir. Blogge... Rating : 4.5
 
Copyright © | 2015 Tüm Hakları Saklıdır

Faydasız Blog